Zenuwpijn

Zenuwpijn is pijn die zich kan voordoen na een borstamputatie of borstsparende operatie waarbij een aantal lymfklieren uit het okselgebied zijn verwijderd. De pijn wordt veroorzaakt door een beschadigde zenuw en uit zich in het gebied van de oksel, de achterzijde van de bovenarm, de borstkaswand en/of de schouder van de geopereerde zijde. Dit is geen fout van de chirurg, maar omdat het om heel kleine zenuwen gaat, zijn ze in het operatiegebied vaak moeilijk te zien. Sommige soorten chemotherapie kunnen ook zenuwpijn veroorzaken. Dit gaat meestal na enige tijd over, maar soms ook niet.

Over de behandeling van zenuwpijn en over lotgenotencontact, lees je meer in dit hoofdstuk van mijn boekje. Mocht je naar aanleiding daarvan meer informatie willen, dan verwijs ik naar de onderstaande links of download direct folders en brochures door op de gearceerde tekst te klikken.

 

Lotgenoten
Via mijn site kan je in contact komen met jonge vrouwen die net als jij ook borstkanker hebben (gehad). Klik hier om direct je gegevens in te vullen. Ook organiseren we een aantal keer per jaar lotgenotenbijeenkomsten op verschillende locaties in het land.

 

Zenuwpijn
Zenuwpijn wordt ook wel postmastectomie pijnsyndroom (PMPS) of neuropathische pijn (van de intercostobrachialis) genoemd.

Zenuwpijn na de operatie en na chemotherapie

Zenuwpijn (neuropathie) bij kanker

Zenuwpijn behandelen

Artikel Think Pink Zenuwpijn na borstoperatie

KWF Brochure Pijn bij kanker

 

 

 

Gemist
De lijst met links naar websites is niet compleet. Weet jij een website waar betrouwbare informatie te vinden is over borstkanker, mail het naar info@jongborstkanker.nl

Steun ons

Door Jong Borstkanker te steunen help je mee om passende informatie aan te bieden aan jonge vrouwen met borstkanker. Goede informatie is essentieel bij het omgaan met en verwerken van borstkanker.

Help ons mee! >>

Bestel het boekje

In het boekje ‘Als jouw wereld stil komt te staan…’ worden antwoorden gegeven op diverse onderwerpen die met borstkanker te maken hebben.

Direct bestellen >>