Wie zijn wij?

De vrijwilligers stellen zich voor

 

Wij zijn de vrijwilligers van stichting Jong Borstkanker. Bestaande uit een aantal jonge dames, waarvan de meesten in het verleden borstkanker hebben gehad en zich nu inzetten als vrijwilliger voor andere jonge vrouwen met borstkanker.

Nessa

Nessa

Ik was 19 jaar toen ik borstkanker kreeg. Gelukkig gaat het na diverse operaties en behandeling heel goed met me. Ik ben nu 30 jaar en sinds november 2012 moeder geworden. Ik werk parttime en breng veel van mijn vrije tijd door met mijn vriend en ons zoontje. Daarnaast doe veel voor deze stichting die ik zelf heb opgericht en waar ik voorzitter van ben. Ik vind het ontzettend leuk en inspirerend om me voor de stichting in te zetten en ben trots op wat we met elkaar bereiken.

 

Petra

Petra

Mijn naam is Petra Lukkien, ik ben getrouwd en heb twee dochters. In het dagelijks leven ben ik werkzaam als administratief medewerker in een forensisch psychiatrisch centrum. In 2007 kreeg ik de diagnose borstkanker en werd mijn borst geamputeerd, ik was toen 36 jaar. Een jaar later kreeg ik een prachtige nieuwe borst. Het eindresultaat van deze borstreconstructie is vastgelegd in het boek ‘Als jouw wereld stil komt te staan’. Zo ben ik in aanraking gekomen met de Stichting Jong Borstkanker. Daar doe ik nu als vrijwilliger diverse dingen, zoals de ledenadministratie en het verstrekken van informatie op beurzen. Hiermee hoop ik jonge vrouwen verder te helpen in hun strijd tegen borstkanker.

Josée

Josée

Ik ben Josée Plantinga, 38 jaar en woonachtig in Groningen. Ik heb in 2010 borstkanker gehad en in die tijd ondervond ik hoe fijn het is om ervaringen rondom de ziekte en behandeling te kunnen delen met een lotgenote. Daarom heb ik me als vrijwilligster aangesloten bij deze stichting en coördineer, met veel plezier en in goede gezondheid, het lotgenotencontact.

Joyce

Joyce

Mijn naam is Joyce Bosman, secretaris van Stichting Jong Borstkanker. Ik ben eigenaar en oprichtster van LOF, een fysiotherapiepraktijk voor lymfologie en oncologiefysiotherapie, met locaties in Harkstede, Tynaarlo en Groningen. Daarnaast ben ik regiocoordinator Groningen-Drenthe van het Nederlands Netwerk voor Lymfoedeem & Lipoedeem (NLNet) en vrijwilliger van inloophuis voor kankerpatiënten het Hamelhuys in Groningen. Vanaf het eerste begin ben ik al betrokken bij Stichting Jong Borstkanker. Nessa is sinds de middelbare school mijn beste vriendin en haar ziekteperiode heb ik intensief meebeleefd. Vanuit zowel deze persoonlijke ervaring als mijn werk ondersteun ik de stichting waar ik kan. Ik hoop dat we een positieve bijdrage kunnen leveren aan alle jonge vrouwen in Nederland die helaas op jonge leeftijd te maken krijgen met borstkanker. Borstkanker krijg je alleen, maar door informatie te delen hoef je er niet alleen voor te staan!