Wie zijn wij?

De vrijwilligers stellen zich voor
 

Wij zijn de vrijwilligers van stichting Jong Borstkanker. Bestaande uit een aantal jonge dames, waarvan de meesten in het verleden borstkanker hebben gehad en zich nu inzetten als vrijwilliger voor andere jonge vrouwen met borstkanker.

Nessa

Nessa

Ik was 19 jaar toen ik borstkanker kreeg. Gelukkig gaat het na diverse operaties en behandeling heel goed met me. Ik ben nu 30 jaar en sinds november 2012 moeder geworden. Ik werk parttime en breng veel van mijn vrije tijd door met mijn vriend en ons zoontje. Daarnaast doe veel voor deze stichting die ik zelf heb opgericht en waar ik voorzitter van ben. Ik vind het ontzettend leuk en inspirerend om me voor de stichting in te zetten en ben trots op wat we met elkaar bereiken.

 

Iris

Iris

Mijn naam is Iris en ik ben vrijwilliger sinds het ontstaan van de stichting. Met Nessa ben ik in contact gekomen via Joyce. Nessa heeft het boekje ‘Als jouw wereld stil komt te staan’ geschreven en daarbij heb ik meegeholpen met het aanleveren van een deel van de medische informatie. Ik ben op verschillende manieren binnen de stichting bezig om zo jonge vrouwen met borstkanker te ondersteunen. Ook zijn we binnen de werkgroep ‘Jongeren en Kanker’ bij de Nederlandse Federatie voor Kankerpatiëntenorganisaties (NFK) bezig met de belangenbehartiging van jongeren met (meer kans op) kanker voor, tijdens en (lang) na het behandeltraject.

Joyce

Joyce

Mijn naam is Joyce Bosman, secretaris van Stichting Jong Borstkanker. Ik ben eigenaar en oprichtster van LOF, een fysiotherapiepraktijk voor lymfologie en oncologiefysiotherapie, met locaties in Harkstede, Tynaarlo en Groningen. Daarnaast ben ik regiocoordinator Groningen-Drenthe van het Nederlands Netwerk voor Lymfoedeem & Lipoedeem (NLNet) en vrijwilliger van inloophuis voor kankerpatiënten het Hamelhuys in Groningen. Vanaf het eerste begin ben ik al betrokken bij Stichting Jong Borstkanker. Nessa is sinds de middelbare school mijn beste vriendin en haar ziekteperiode heb ik intensief meebeleefd. Vanuit zowel deze persoonlijke ervaring als mijn werk ondersteun ik de stichting waar ik kan. Ik hoop dat we een positieve bijdrage kunnen leveren aan alle jonge vrouwen in Nederland die helaas op jonge leeftijd te maken krijgen met borstkanker. Borstkanker krijg je alleen, maar door informatie te delen hoef je er niet alleen voor te staan!