Vermoeidheid

Je kunt je tijdens en na de behandeling van borstkanker vermoeid voelen. De vermoeidheid kan ontstaan door de behandeling. De oorzaken zijn complex en kunnen niet altijd worden vastgesteld. Door narcose, bestraling of chemotherapie kan een tijdelijke vermoeidheid ontstaan. Daar komt vaak nog bij dat dit een energievretende periode voor je is met emotionele stress, verdriet en rouw. In veel gevallen heeft de vermoeidheid verschillende oorzaken.

Wat te doen bij aanhoudende vermoeidheid, tips en suggesties om met de vermoeidheid om te gaan en lotgenotencontact kun je terugvinden in dit hoofdstuk van mijn boekje. Mocht je naar aanleiding daarvan meer informatie willen, dan verwijs ik naar de onderstaande links of download direct folders en brochures door op de gearceerde tekst te klikken.

 

Bewegen en sporten

Herstel en balans is een revalidatieprogramma voor (ex)kankerpatiënten. Het programma richt zich op het verminderen van lichamelijke-, geestelijke- en sociale klachten.

Verder in balans is bedoeld voor (ex)-kankerpatiënten die na een eerste revalidatie periode, al dan niet bij ‘Herstel en Balans’, verder willen met het opbouwen of het behouden van de kracht en conditie na de periode van revalidatie.

Het Beweegprogramma Oncologie kun je in verschillende fysiotherapiepraktijken volgen en is speciaal ontwikkeld voor kankerpatiënten.

Stichting Tegenkracht biedt kankerpatiënten sportbegeleiding op maat. Sportmedisch verantwoord en naar jouw eigen wensen.

 

Voeding bij kanker

Brochure KWF Voeding bij kanker

Op de website voedingenkanker.info worden vragen beantwoord over voeding en de preventie van kanker, voeding rondom de behandeling van kanker en voeding ná de behandeling van kanker.

Hier kan je een diëtist bij je in de in buurt zoeken.

B-bewust Checklist Voeding en beweging

 

Vermoeidheid

Brochure KWF Vermoeidheid na kanker

Internettherapie Minder moe bij kanker (Ex-)kankerpatiënten met ernstige vermoeidheidsklachten hebben veel baat bij deze therapie. De internettherapie wordt vergoed via de basisverzekering.

De website Op adem bij borstkanker ondersteunt emotioneel herstel na de behandeling van borstkanker.

Ook inloophuizen en psycho-oncologische centra bieden trainingen en cursussen tegen vermoeheid aan bij je in de buurt.

Hoe ontstaan cognitieve klachten?

Artikel B-magazine over Chemobrein

B-bewust Checklist Mogelijke gevolgen van borstkanker

 

 

Gemist
De lijst met links naar websites is niet compleet. Weet jij een website waar betrouwbare informatie te vinden is over borstkanker, mail het naar info@jongborstkanker.nl

Steun ons

Door Jong Borstkanker te steunen help je mee om passende informatie aan te bieden aan jonge vrouwen met borstkanker. Goede informatie is essentieel bij het omgaan met en verwerken van borstkanker.

Help ons mee! >>

Bestel het boekje

In het boekje ‘Als jouw wereld stil komt te staan…’ worden antwoorden gegeven op diverse onderwerpen die met borstkanker te maken hebben.

Direct bestellen >>