Seksualiteit

De beleving rondom seksualiteit gedurende de behandeling en daarna is voor geen vrouw hetzelfde. Het kan zijn dat je weinig tot geen veranderingen in de seksuele behoefte voelt. Maar het kan ook dat je een tijdlang geen of weinig zin in seks hebt. Emotioneel gezien is dit natuurlijk een heel belastende periode, want als je je zorgen maakt, vergt dat veel aandacht en energie. Na de behandelingen moet je wennen aan alle veranderingen aan je lichaam, in je relatie en in je leven. Ook voor je (eventuele) partner is het wennen.

In dit hoofdstuk lees je meer over de bijwerkingen van behandelingen, het bespreekbaar maken van dit onderwerp, wat te doen bij aanhoudende problemen en wat als je nog geen relatie hebt of in de toekomst een relatie krijgt. Mocht je naar aanleiding daarvan meer informatie willen, dan verwijs ik naar de onderstaande links of download direct folders en brochures door op de gearceerde tekst te klikken.

 

Seksualiteit en intimiteit
Borstkankervereniging Nederland heeft een uitgebreide webpagina over seksualiteit.

Omgang met seksuele problemen

Hulp bij seksuele problemen

Artikel B-magazine Ook als je kanker hebt, kun je lol in bed hebben vinden Marleen (32) en Tim (35).

Artikel B-magazine Over seks gesproken

Informatie voor partners: relatie en seks

 

Podcast over seksualiteit na borstkanker
De herontdekking van haarzelf is een openhartige podcastserie over veranderingen in de vrouwelijke seksualiteit na de behandeling van borstkanker. In deze serie vertellen vrouwen en partners over hun ervaringen en wat kan helpen. Daarnaast geven professionals uitleg en adviezen.

 

Brochures
Brochure Borstkanker & Seksualiteit van Ria Bremer & prof. dr. J.G.M. Klijn

Brochure Rutgers WPF Borstkanker en seksualiteit

Brochure BVN Seksualiteit bij borstkanker

Brochure KWF Kanker en seksualiteit

Bestel gratis boekje AVL 80 Vragen over kanker en seksualiteit

 

 


Gemist

De lijst met links naar websites is niet compleet. Weet jij een website waar betrouwbare informatie te vinden is over borstkanker, mail het naar info@jongborstkanker.nl

Steun ons

Door Jong Borstkanker te steunen help je mee om passende informatie aan te bieden aan jonge vrouwen met borstkanker. Goede informatie is essentieel bij het omgaan met en verwerken van borstkanker.

Help ons mee! >>

Bestel het boekje

In het boekje ‘Als jouw wereld stil komt te staan…’ worden antwoorden gegeven op diverse onderwerpen die met borstkanker te maken hebben.

Direct bestellen >>