Schildwachtprocedure en okselkliertoilet

Of je nu een borstsparende operatie of een borstamputatie moet ondergaan, in beide gevallen is het belangrijk te weten of de borstkanker is uitgezaaid. De meest voorkomende plaats in het lichaam waar borstkanker naar uit kan zaaien zijn je lymfeklieren.

Lees meer over het ondergaan van de operaties, de mogelijke gevolgen daarvan en bekijk de foto van het okselkliertoilet-litteken in mijn boekje. Mocht je naar aanleiding daarvan meer informatie willen, dan verwijs ik naar de onderstaande links of download direct folders en brochures door op de gearceerde tekst te klikken.

 

Schildwachtklierprocedure en okselkliertoilet
Poortwachterklier-/Sentinel node operatie en Okselkliertoilet of -dissectie

 

Ervaringsverhaal
In Column Elja lees je haar ervaring over de schildwachtersklierprocedure.

 

Seroom en AWS
Er is een verschil tussen seroom en lymfoedeem.
Seroomvocht is vocht dat zich ophoopt in het wondgebied dat kan ontstaan na operaties zoals een borstamputatie en/of okselkliertoilet.

Axillairy Web Syndrome (AWS) ziet eruit alsof er koorden of touwtjes vanuit de oksel lijken te lopen aan de binnenzijde van de bovenarm naar de elleboog.

 

 

Gemist
De lijst met links naar websites is niet compleet. Weet jij een website waar betrouwbare informatie te vinden is over borstkanker, mail het naar info@jongborstkanker.nl

Steun ons

Door Jong Borstkanker te steunen help je mee om passende informatie aan te bieden aan jonge vrouwen met borstkanker. Goede informatie is essentieel bij het omgaan met en verwerken van borstkanker.

Help ons mee! >>

Bestel het boekje

In het boekje ‘Als jouw wereld stil komt te staan…’ worden antwoorden gegeven op diverse onderwerpen die met borstkanker te maken hebben.

Direct bestellen >>