Radiotherapie

Borstkanker wordt in veel gevallen behandeld met radiotherapie. Radiotherapie is een ander woord voor bestraling. Het doel van bestraling is om de kans op het ontstaan van plaatselijke kwaadaardige cellen te verkleinen en eventueel achtergebleven kwaadaardige cellen alsnog te vernietigen.

Hoe de bestraling in zijn werk gaat, welke bijwerkingen er op korte en langere termijn zijn en tips om het je iets gemakkelijker te maken, lees je terug in dit hoofdstuk. Op een foto zie je hoe bestralingspunten op de borststreek van een lotgenote zijn afgetekend. Mocht je naar aanleiding daarvan meer informatie willen, dan verwijs ik naar de onderstaande links of download direct folders en brochures door op de gearceerde tekst te klikken.

 

De bestraling
Wat is radiotherapie?

Radiotherapie Nederland

Nederlandse Vereniging voor Radiotherapie en Oncologie

 

Opereren zonder snijden
Van oudsher is de behandeling van kanker gebaseerd op de drie pijlers: chirurgie, behandeling met chemotherapie en bestralen. De afgelopen jaren heeft zich nadrukkelijk een vierde pijler ontwikkeld:  de minimaal invasieve beeldgestuurde interventies. Opereren zonder snijden: lokale behandeling van tumoren zonder dat er wordt gesneden.

 

Literatuur
Brochure KWF Bestraling
Brochure KWF Borstkanker

 

Gemist
De lijst met links naar websites is niet compleet. Weet jij een website waar betrouwbare informatie te vinden is over borstkanker, mail het naar info@jongborstkanker.nl

Steun ons

Door Jong Borstkanker te steunen help je mee om passende informatie aan te bieden aan jonge vrouwen met borstkanker. Goede informatie is essentieel bij het omgaan met en verwerken van borstkanker.

Help ons mee! >>

Bestel het boekje

In het boekje ‘Als jouw wereld stil komt te staan…’ worden antwoorden gegeven op diverse onderwerpen die met borstkanker te maken hebben.

Direct bestellen >>