Ontstaan stichting

September 2002
Nessa was 19 jaar toen de diagnose borstkanker werd gesteld, ze kon de artsen maar niet geloven. Ze wilde zich vervolgens zo goed mogelijk inlezen en voorbereiden op wat (mogelijk) komen ging. Tijdens haar zoektocht naar informatie bleek het lastig om informatie te vinden die gericht was op een 19-jarige. Ze voelde zich daardoor nog meer een uitzondering gezien haar jonge leeftijd. Over onderwerpen die voor haar belangrijk waren, zoals ‘kan ik nog mooie lingerie aan’, ‘hoe gaat het nu verder met mijn studie’, ‘wat te doen als ik een vriendje krijg’ en ‘kan ik nog kinderen krijgen’, kon ze nauwelijks informatie vinden. Daarnaast wilde Nessa graag een lotgenote van haar leeftijd vinden met wie ze haar ervaringen kon delen.

 

27 juli 2011
Op 27 juli 2011 was het dan zover, het boekje waar Nessa lang aan gewerkt had werd gedrukt. De website kwam online en het project werd officieel ondergebracht in een Stichting. Daarnaast staan wij sindsdien ingeschreven bij de Kamer Van Koophandel en zijn wij door de Belastingdienst aangemerkt als ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling).

 

Nu
Op dit moment is de Stichting druk bezig om landelijke bekendheid aan het project te geven door middel van interviews in tijdschriften en vakbladen, bezoeken van beurzen en te spreken op diverse themadagen. 

Hiermee hoopt Stichting Jong Borstkanker dat alle ziekenhuizen en voorlichtingscentra in Nederland bekend zijn met de Stichting en zijn voorzien van flyermateriaal. Daarnaast streeft de Stichting er naar dat alle jonge vrouwen met borstkanker in Nederland worden gewezen op dit initiatief, om daarmee zoveel mogelijk steun aan hen te kunnen bieden.

 

ANBI

De Stichting Jong Borstkanker is aangemerkt als ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling). 
Dit betekent dat de donaties, die je aan de Stichting Jong Borstkanker doet, geheel of gedeeltelijk aftrekbaar zijn van je belastbaar inkomen. Door gebruik te maken van dit belastingvoordeel kun je meer schenken met hetzelfde geld, de Belastingdienst betaalt na aangifte van je inkomstenbelasting het verschil terug. Het voordeel voor de Stichting Jong Borstkanker is dat wij geen belasting betalen over verkregen donaties en hierdoor in staat zijn alle gelden te gebruiken voor onze missie en doelstellingen.

Over Jong Borstkanker

Stichting Jong Borstkanker is er voor en wordt gerund door jonge vrouwen met borstkanker. We bieden jonge vrouwen de mogelijkheid om in contact te komen met leeftijdsgenoten met borstkanker.