Regelmatig vragen onderzoekers en studenten ons om vragenlijsten te verspreiden onder onze lotgenoten. Hieronder vind je actuele onderzoeken waar je aan kan deelnemen.

 

Enquête over gewichtsveranderingen rondom de behandeling van borstkanker
Mijn naam is Verne en ik ben 4e jaars studente Voeding en Diëtetiek aan de Haagse Hogeschool. Op dit moment ben ik bezig met een onderzoek gericht op gewichtsverandering rondom de behandeling van borstkanker.

Ben je een vrouw, heb je de diagnose borstkanker in 2014, 2015 of 2016 gehad en ben je tussen de 18 – 75 jaar, dan zou ik je graag willen vragen deze vragenlijst in te vullen. Het zal ongeveer 3 minuutjes duren en is geheel anoniem. Alvast heel erg bedankt voor je moeite!

Eind maart wil ik ook een artikel schrijven over de resultaten van het onderzoek. Als je daarvan de resultaten zou willen ontvangen dan kan je mailen naar: verne_2@hotmail.com

Je kan me ook mailen als je vragen hebt over deze vragenlijst of dit onderwerp.

 

Onderzoek klachten siliconen borstimplantaten
Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) doet in opdracht van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) onderzoek naar de gezondheidsklachten van vrouwen met siliconen borstimplantaten. Het doel van het onderzoek is om een beeld te krijgen van de verschillende soorten klachten die vrouwen met siliconen borstimplantaten kunnen ervaren. De resultaten van dit onderzoek kunnen gebruikt worden voor vervolgonderzoek. Onderzoek klachten siliconen borstimplantaten: Dit onderzoek is anoniem en de vragenlijst is zeer uitgebreid. Het kan in delen worden ingevuld.

 

B-force
Wil je iets doen met je ervaring, meld je dan aan voor B-force, een initiatief van Borstkankervereniging Nederland. B-force zoekt specifiek naar de ervaring van (ex)borstkankerpatiënten en iedereen die met de ziekte te maken heeft (gehad). Door je ervaring te delen, help je de borstkankerzorg te verbeteren en onderzoek te stimuleren. B-force stelt eenvoudige vragen. Kort & krachtig. Jij antwoordt en Borstkankervereniging Nederland komt gericht in actie: www.bforce.nl

 

Gesloten onderzoeken:

Onderzoek naar internettherapie voor vermoeidheid na borstkanker
Vanuit het Radboud Universitair Medisch Centrum loopt er een wetenschappelijk onderzoek naar een internettherapie voor vermoeidheid na behandeling van borstkanker, de CHANGE-studie. Met name jonge vrouwen met vermoeidheidsklachten hebben behoefte aan behandeling. Het lijkt erop dat zij relatief meer hinder van hun vermoeidheid ondervinden, doordat ze vaak veel ballen in de lucht moeten houden. Meer informatie over dit onderzoek kan je vinden op: www.radboudumc.nl/onderzoekvermoeidheid. Je kunt je helaas niet meer aanmelden voor de CHANGE-studie. Het maximale aantal deelnemers voor dit onderzoek is bereikt.

 

Bron foto: http://bit.ly/2kdKaUq