BorstkankerNL

Stichting Jong Borstkanker is deelnemer aan een landelijk overleg: BorstkankerNL

Sinds april 2012 vindt regelmatig overleg plaats tussen landelijk actieve organisaties (zonder winstoogmerk) die zich bezighouden met voorlichting over- en fondsenwerving voor borstkanker en erfelijke belasting voor borstkanker. Het overleg heeft als doel om activiteiten af te stemmen, krachten te bundelen en op concrete onderwerpen samen te werken. Jaarlijks wordt een gezamenlijk thema gekozen dat met name in de oktobermaand extra aandacht krijgt van alle deelnemende organisaties.

In 2012 was het gezamenlijke thema ‘Leven met uitgezaaide borstkanker’. In 2013 was dit de ‘1:8 boodschap’. 1 op 8 vrouwen krijgt de diagnose borstkanker. De overlevingskansen zijn goed, maar toch overlijden er dagelijks 9 vrouwen aan de gevolgen van borstkanker. En in 2014 was het thema ‘Erfelijkheid’.

BorstkankerNL is een niet exclusief overleg. Landelijk actieve organisaties kunnen deelnemen als zij elkaars doelen steunen en constructief willen bijdragen aan de doelstellingen van het overleg. Deelnemende organisaties zijn:

Stichting Amazones
Stichting A Sister’s Hope
Borstkanker Vereniging Nederland en programma commissie Erfelijkheid (BRCA)
Stichting Duizend Borsten
• Stichting Jong Borstkanker
Stichting Mammarosa
KWF Kankerbestrijding
Stichting Pink Ribbon

 

FysioTape

FysioTape en Stichting Jong Borstkanker hebben de handen ineen geslagen om aandacht te vragen voor borstkanker bij jonge vrouwen. FysioTape verspreidt onder haar relaties een gratis inkijkexemplaar van het boekje “Als jouw wereld stil komt te staan” en flyers over de stichting, met het verzoek om dit in de praktijk of wachtruimte neer te leggen.