Stichting Jong Borstkanker bestaat deze zomer 5 jaar!
Op 27 juli 2011 was het dan zover, het boekje waar Nessa lang aan gewerkt had werd gedrukt. De website kwam online en het project werd officieel ondergebracht in een stichting. Daarnaast staan wij sindsdien ingeschreven bij de Kamer Van Koophandel en zijn wij door de Belastingdienst aangemerkt als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).

Stichting Jong Borstkanker wordt nog steeds vrijwillig gerund door jonge vrouwen met borstkanker. Nessa, Joyce, Josée, Petra en Iris vormden al die jaren de drijvende kracht achter de organisatie. Manon en Elja schreven columns over hun belevenissen als jonge borstkankerpatiënte. Patricia en Elja hielpen ons mee tijdens een lotgenotenbijeenkomst in Rotterdam en Eindhoven. Bethilda hielp ons bij het ontwikkelen van het lespakket en Erik heeft de vormgeving voor zijn rekening genomen.

Door de jaren heen hebben we samengewerkt met andere waardevolle organisaties op het gebied van borstkanker zoals de Borstkankervereniging, Stichting Pink Ribbon, Stichting Amazones, Stichting Mammarosa, Stichting Duizend Borsten, Stichting A Sister’s Hope en KWF Kankerbestrijding. Fysiotape heeft ons gesponsord bij het drukken van boekjes en flyers, en heeft daarmee de naamsbekendheid enorm verbeterd. Nogmaals dank voor deze gulle gift!

In 2013 hebben we de Breast Friend Award gewonnen, omdat we ons op bijzondere wijze inzetten voor het welzijn van jonge vrouwen met borstkanker. Dit was wat in het jury rapport stond: “Stichting Jong Borstkanker gaat in op de behoefte van jonge vrouwen en vragen hen regelmatig om feedback, zodat aan hun wens kan worden voldaan. Dit wordt niet door andere organisaties, specifiek voor deze leeftijdsgroep, gedaan. Het matchen van lotgenoten op leeftijd en indien wenselijk met hun specifieke eisen, wordt enkel door Jong Borstkanker gedaan. Het uitgeven van een boekje speciaal voor jonge vrouwen, met daarin onderwerpen die voor jonge vrouwen belangrijk zijn, bestond nog niet.”

Momenteel zijn bezig om de laatste puntjes op de i te zetten voor het lespakket voor leerlingen van circa 12-19 jaar waarmee we deze doelgroep willen informeren over borstkanker. Dit lespakket is zeer binnenkort gratis vanaf onze website te downloaden.