Hormoontherapie

Naast radiotherapie en chemotherapie kun je borstkanker ook behandelen met hormoontherapie of met immunotherapie. Vaak krijg je eerst chemotherapie voordat de hormoontherapie gestart wordt.

Hormoontherapie heet officieel anti-hormonale therapie. Je krijgt namelijk een behandeling die de werking van bepaalde hormonen verminderen. Dit kan worden toegepast bij tumoren die hormoongevoelig zijn.

Immunotherapie een doelgerichte therapie tegen bepaalde tumorcelkenmerken. Als je tumor Her2/neu-positief is kan je deze therapie je worden voorgesteld.

Wanneer je anti-hormoon therapie of immunotherapie krijgt, waar deze voor bedoeld is en wat de bijwerkingen zijn, kun je in dit hoofdstuk in het boekje lezen. Mocht je naar aanleiding daarvan meer informatie willen, dan verwijs ik naar de onderstaande links of download direct folders en brochures door op de gearceerde tekst te klikken.

 

(Anti-)hormoontherapie

Hormonen, receptoren en anti-hormonale therapie

Wat is (anti-)hormonale therapie?

Hoe werkt hormoontherapie?

Algemene bijwerkingen

Soorten anti-hormonale medicatie

Anti-hormonale therapie bij jonge vrouwen voor de menopauze (overgang)

Hormoontherapie in combinatie met chemotherapie vaker bij jonge vrouwen

Amazones: Hormoontherapie

– Brochure KWF Hormonale therapie bij kanker

Mimemori van Misegura is ontwikkeld voor vrouwen die het middel Tamoxifen slikken. Het is een sheet met de dagen van de week die precies op de medicijnstrip past zodat je je medicatie niet vergeet in te nemen.

 


Immunotherapie

Amazones: Immunotherapie

Wat is immunotherapie?

Chemo- en immuuntherapie

Her2/neu gerichte therapie

– bij HER2-postieve (uitgezaaide) borstkanker: trastuzumab (Herceptin®),  pertuzumab (Perjeta®), trastuzumab-emtansine / T-DM1 (Kadcyla®)

– Brochure Herceptin

 

 


Gemist

De lijst met links naar websites is niet compleet. Weet jij een website waar betrouwbare informatie te vinden is over borstkanker, mail het naar info@jongborstkanker.nl

Steun ons

Door Jong Borstkanker te steunen help je mee om passende informatie aan te bieden aan jonge vrouwen met borstkanker. Goede informatie is essentieel bij het omgaan met en verwerken van borstkanker.

Help ons mee! >>

Bestel het boekje

In het boekje ‘Als jouw wereld stil komt te staan…’ worden antwoorden gegeven op diverse onderwerpen die met borstkanker te maken hebben.

Direct bestellen >>