Vrijdagavond hebben we de fotoshoot met ons thuis die we voor moeder- en vaderdag hebben gegeven. Ik ga eind van de middag naar de kapper om m’n haar te laten föhnen. Zelf krijg ik dit nooit zo mooi voor elkaar en ik wil dat het op de foto leuk zit. Ik laat het los met een flinke bos krullen. We gaan buiten bij de Galderse Meren foto’s maken. Hier heb je water en bos, dus kunnen we wat afwisselen. Het was nog maar de vraag of het door ging, want heel de middag heeft het hard geregend. Gelukkig is het ‘s avonds droog en gaat het door. Wel waait het erg hard, m’n haren waaien alle kanten op. Ik ben heel benieuwd naar de foto’s. Wel mooi en bijzonder om met zijn allen mooie momenten vast te leggen.

Zaterdag hebben mama en ik een verwendag voor mensen met kanker in Zundert. We vinden het beide best spannend, maar fijn dat we samen zijn. We krijgen een gezichtsbehandeling, worden opgemaakt, voetwellness, haren worden mooi gemaakt en hebben een fotoshoot. Het is erg goed verzorgd met lekker eten en drinken. We maken praatjes met anderen, het is een fijne dag. Als ik mijn verhaal vertel, schrikken ze wel en is het niet te bevatten. Ik ben erg moe van deze dag, als ik thuis kom ga ik gelijk in de bank liggen en slaap een paar uurtjes. ‘s Avonds hebben we nog jaarvergadering van de Hooiberg (carnavalsvereniging) het is fijn om elkaar weer te zien, sommigen had ik al een tijdje niet gezien. Dit vind ik altijd wel jammer, in het bouwseizoen zie je elkaar zo veel, dan is carnaval voorbij en is het weer minder. Na de vergadering doen we nog gezellig wat drankjes. En spreken af dat we snel op stap gaan.
Na lang uitgeslapen te hebben gaan we ‘s middags nog bowlen en steengrillen met ons thuis. Het is gezellig en een hele strijd. ‘s Avonds erg vroeg naar bed, zo moe. Maandag gaan we met ons thuis naar mijn oom en tante, nichtjes en aanhang. We gaan onze bruiloftsfilm kijken. Het is weer even geleden dat ik hem gezien heb, hij blijft zo mooi en bijzonder. Wat was dat een mooie en emotionele dag. Daarna kijken we ook nog de bruiloftsfilm van mijn oom en tante, is 28 jaar geleden en mijn zus en ik waren toen bruidsmeisjes. Ik was toen vier en mijn zus zes, ahhh wat schattig. Ik had toen een kort kapsel, we noemen het altijd bloempottenkapsel, ziet er niet uit. Maar dat was toen mode zeggen ze, we hebben veel lol. Het is gezellig zo samen. We gaan op tijd naar huis en weer op tijd naar bed.
Fijn zo samen een lang weekend met veel leuke dingen en afleiding, maar dinsdag slaap ik heel veel. Ook weer baalmomenten, weer veel alleen en zo moe. Je wordt weer gelijk gestraft en met die rotziekte geconfronteerd. Het is allemaal zo dubbel, ik ben erg blij en dankbaar dat ik nog leuke dingen kan doen, op een gegeven moment zal dit niet meer gaan. Maar ook zo balen dat het niet gewoon normaal gaat, dat ik erna zo moet bijkomen.

Mijn beste vriendinnetje Manon is meestal om de week op donderdag vrij. Vaak zien we elkaar dan of gaan iets leuks doen. Zo ook vandaag, we gaan even winkelen, hebben niet echt wat nodig maar gewoon even lekker snuffelen. We gaan ook nog bij een Juwelier kijken. We lopen wat rond en dan valt ons oog op een mooi armbandje met steentjes en een infinty teken. We besluiten om er samen een te kopen, als vriendschapsarmbandje, zo zijn we altijd met elkaar verbonden.

Liefs,
Nikita

 

Bron foto: privécollectie Nikita

< Vorige column Nikita Volgende column Nikita >