We hebben een grote kinderwens. Na de chemo’s weet ik niet of ik nog vruchtbaar zal zijn. Gelukkig hebben we wel embryo’s ingevroren, maar je hoopt toch dat het op de natuurlijke manier gaat lukken. In augustus 2017 ben ik gestopt met de hormooninjecties, deze werken nog 3 maanden door. Ik ben blij dat ik hiermee mocht stoppen. Ik zou vanaf november 2017 ongesteld kunnen worden. Ik zou zo blij zijn als dat zou gebeuren, maar helaas gebeurde het niet.

Op 24-04-2018, mijn verjaardag, ben ik ook gestopt met de hormoontabletten. Ik ben ook zo blij dat ik met die rommel mag stoppen. Ik had veel last van de bijwerkingen: opvliegers, stemmingswisselingen en gewichtstoename. Ik was echt mezelf niet meer. Zo jong en je dan zo ellendig voelen.

Voordat we aan onze kinderwens mogen beginnen krijg ik op 15-06-2018 een PET-scan. Ik krijg een infuus, weer een drama. Ze mogen alleen in mijn linkerarm prikken, omdat rechts al mijn okselklieren zijn verwijderd. Gelukkig lukt het nu in één keer, dat is lang niet altijd zo. Er wordt vloeistof in het infuus gespoten. Daarna moet ik een tijdje op bed liggen rusten, zodat de vloeistof overal goed wordt opgenomen. Vervolgens krijg ik de PET-scan. Ik moet dan helemaal stil blijven liggen. Alles bij elkaar duurt het ongeveer 3,5 uur.

Op 21-06-2018 zal ik de uitslag hiervan krijgen. Het blijft iedere keer spannend als ik weer voor een uitslag of controle naar het ziekenhuis moet. Maar het is bij iedere controle allemaal goed geweest, dus dat zal nu ook wel zo zijn. Het zou heel fijn zijn als we aan de kinderwens mogen beginnen. Ik ben nu natuurlijk ook op een leeftijd dat vriendinnen en mensen om me heen allemaal zwanger worden. Ik weet natuurlijk niet of dat allemaal zo vanzelf is gegaan, maar ik wil het zelf ook zo graag. Het was vaak lastig om naar de toekomst te kijken, ons leven stond stil en dat van anderen gaat gewoon door. Ik had het daar ook erg moeilijk mee. Maar de laatste tijd probeerde ik positief te blijven en te geloven dat wij ook een mooie toekomst zullen krijgen. In ieder geval gaan we eerst trouwen wat ook echt een wens van mij is en daarna krijgen we hopelijk kindjes.

Liefs,
Nikita

 

Bron foto: privécollectie Nikita

< Vorige column Nikita Volgende column Nikita >