Het laatste weekend van oud en nieuw gaan we op vrijdag uit eten met vriendinnen en de mannen. Op zaterdag gaan we pizzarette en spelletjes doen met Stefan en Manon. Zondag hebben we nog een oudjaarsborrel van de carnaval. Ik ben eigenlijk nog moe van de kerst. We hebben niet veel gedaan, maar toch druk met steeds mensen om je heen. Meestal slaap of rust ik ook ‘s middags en als ik dit niet doe merk ik het toch wel. Op maandag ben ik dus echt niet fit, ik slaap veel. Maar krijg helaas ook weer verhoging. Ahhh nee he, niet nu he. Is het misschien toch weer allemaal teveel geweest? Morgen is het oud en nieuw. Hopelijk gaat het snel beter, maar eind van de middag wordt m’n temperatuur steeds hoger. Ik bel toch maar even naar het ziekenhuis. Ze gaat overleggen met de arts en belt me terug. Ik hoef gelukkig niet te komen, het is erg druk op de spoed eisende hulp en anders zit ik daar sowieso weer een aantal uur. Wel moet ik goed m’n koorts in de gaten houden, als deze hoger wordt of ik ga me zieker voelen dan moet ik wel terugbellen en moet ik waarschijnlijk komen. Eigenlijk mag ik geen paracetamol innemen, omdat ik zo m’n koorts goed in de gaten kan houden. Maar voor het slapen doe ik dit toch maar wel, voel me erg beroerd maar heb geen zin om naar het ziekenhuis te bellen. Als ik dan daar moet blijven ben ik met oud en nieuw daar. Geen pretje denk ik. Gelukkig redelijk goed geslapen en m’n koorts is weg. Wel bel ik nog een keer met het ziekenhuis om te overleggen wat ik moet doen als het weer gaat oplopen. Het is vanavond oud en nieuw en hoop wel gewoon even lekker te kunnen genieten met vrienden. Ik moet nog goed m’n rust pakken, maar als de temperatuur toch weer oploopt naar de 38,5 moet ik wel bellen. Oké, hopelijk gebeurd dit niet. Ik slaap veel en pak m’n rust, het gaat wel redelijk. Aan de ene kant heb ik er wel zin in, lekker samen zijn met vrienden en wat spelletjes doen, aan de andere kant is het weer zo dubbel. Elkaar een gelukkig en gezond 2020 wensen? Wie weet dat er dit jaar weer allemaal komt.. Ik hoop op nog veel genietmomentjes en hopelijk weinig ziekenhuisopnames.

Dit waren mijn hoogtepunten in 2019:
Januari: Met onze beste vrienden naar Curaçao, daarna nog fijn met z’n tweetjes.
Februari: Gezellige en fijne carnaval met onze leuke carnavalsclub en vrienden.
Maart: Weekendje weg met Stefans thuis.
April: Weekendje Marbella met vriendinnen.
April: Weekendje Amsterdam met Manon en concert van Nick & Simon.
April: Ik mag gelukkig nog 32 jaar worden.
Mei: Weekendje Beekse Bergen met ons thuis.
Mei: Bijzonder mooie tattoo laten zetten met mijn zus. Love never ends! Mijn liefde voor jullie eindigd nooit, ook al ben ik er straks niet meer..
Juni: Mooie fotoshoot met ons thuis.
Juli: Hele bijzondere fotoshoot met beste vriendin Manon.
Augustus: Weekendje Valkenburg met Stefan 1 jaar getrouwd!
Augustus: Plakavondjes in de corsotent.
September: Een mooi en gezellig bloemencorso als figurant.
September: 12 dagen Ibiza met Stefan.
November: Gezellig 11/11 en meegezongen.
November: vijf dagen Sevilla met papa, mama en m’n zus.
December: Weekendje Disney met ons thuis.
Vele gezellige spelletjesavonden, samenzijn met vrienden en familie. En alle lieve, fijne en dankbare bezoekjes in het ziekenhuis maar ook thuis.

Dit waren mijn dieptepunten in 2019:
Mei: Vocht achter longen, moest in geprikt worden om af te zuigen.
Juni: Helaas kwam het vocht terug, weer in geprikt om het vocht weg te halen.
Juli: Operatie port-a-cath.
Juli: Weer kwam het vocht terug.
Juli: Vocht nogmaals terug, longvliezen werden aan elkaar geplakt.
Juli: Helaas bacterie bijgekomen en moest ik geopereerd worden in Bergen op Zoom.
Juli: drie weken opgenomen.
Augustus: Veel last en pijn aan port-a-cath.
September: Helaas nieuwe uitzaaiingen en groter geworden, start nieuwe en zwaardere medicatie.
Oktober: Opgenomen in ziekenhuis met koorts, moeten stoppen met medicatie, naar een lagere dosis gegaan.
Oktober: Mama meerdere uitzaaiingen erbij, deze medicatie slaat niet meer aan, moet in januari met nieuwe medicatie beginnen.
December: Weer koorts en niet fit.
Iedere maand veel pijn van m’n injecties in m’n billen, helaas veel bijwerkingen, veel moe en regelmatig niet goed in m’n vel: boos, verdrietig, bang.

Liefs,
Nikita

 

Bron foto: privécollectie Nikita

< Vorige column Nikita Volgende column Nikita >