Jeeeej, vandaag is het zover. Lekker twee weken naar Curaçao met Stefan & Manon, Sjak & Sonja en Stefan & ik. Donderdag 24-01-2019 is de dag om te vertrekken. Sonja is dan ook jarig, dus hebben we toeters, slingers en hoedjes mee voor op het vliegveld. De gezelligheid zit er al meteen goed in en wat hebben we er zin in! Stefan, Manon, Sjak en Sonja gaan 10 dagen mee, Stefan en ik blijven 14 dagen. Ik zie wel op tegen het vliegen, want ik heb nog nooit zolang gevlogen. Het gaat gelukkig best goed, alleen de laatste uurtjes worden wel zwaar, ik krijg veel last van m’n rug. Dus ga ik even plassen en wat lopen. Na een aantal uren daar aangekomen, vind ik het wel spannend of ze me aanhouden i.v.m. de tabletten, maar ze kijken nergens naar. We worden met een busje naar ons resort gebracht. Daar worden we warm ontvangen met een drankje in een kokosnoot en worden we met een golfkarretje naar onze kamers gebracht. Hilarisch! In Curaçao is het vijf uur vroeger dan in Nederland. Het is eigenlijk al 01.00 uur Nederlandse tijd. Ik ben erg moe en heb pijn. Maar Sonja is natuurlijk nog jarig, dus willen we de spullen op de kamers leggen en dan nog wat drankjes gaan doen. Ze komen langs ons huisje en zien gelijk aan mij dat ik erg moe ben. Ze zeggen dat ik lekker moet gaan slapen. Dit vind ik erg lastig en baal hier enorm van. Ik wil zo graag mee, maar m’n lichaam niet. Waarom? Ik ben nog zo jong.. Het is beter dat ik ga slapen.

De volgende ochtend waait het best hard en ik denk het wel wat frisjes zal zijn. We gaan heerlijk ontbijten en het is helemaal niet koud. Het is rond de 28 graden.. maar ik moet denk ik gewoon nog even schakelen van het koude Nederland. Vandaag liggen we heerlijk aan het strand bij ons hotel. We zitten in een mooi resort bij Mambo Beach, echt een aanrader! Wat heerlijk. Om 17.00 uur is het al happy hour. Hier moeten we natuurlijk bij zijn. We drinken een lekker fris biertje. Het is echt gezellig, we drinken, kletsen, dansen. Heel fijn om dit samen mee te mogen maken. Ik heb veel genietmomentjes. Zaterdags krijgen we ons busje wat we hebben gehuurd, zodat we heel het eiland rond kunnen. Het is een busje waar we met zessen in kunnen. Veel lol gehad in en met het busje: bijna een leguaan aangereden, lekker door elkaar geschud door de hobbels en kuilen in de wegen. Leuke selfies gemaakt en lekker veel gelachen en gediscussieerd over de beste chauffeur.

We gaan naar veel mooie plekjes, wauw wat is het hier mooi. Zo helder water en witte stranden. Nog mooier dan op de plaatjes. Op maandag gaan Stefan en ik met dolfijnen zwemmen (bucketlist) dit wil ik al heel lang zo graag. Curaçao is hier een mooie plek voor. Ik vind het wel spannend hoor, die beesten zijn eigenlijk best groot. We moeten ook een aantal papieren invullen en ondertekenen. Het is wel op eigen risico. Ze kunnen natuurlijk altijd bijten. O jee, dat zal toch niet.. Sjak & Sonja, Stefan & Manon hebben dit al weleens gedaan. Ze gaan wel gezellig mee en maken foto’s. Het is erg bijzonder, we mogen ze aaien, met ze zwemmen en een paar kunstjes met ze doen. Wauw wat zijn ze lief. Ze voelen wel raar.. beetje net als rubber. Maar heel egaal. Wel denk ik veel aan dat dit weer een heel bijzonder moment in ons leven is. Maar dat het er ook weer op zit. Ik word erg emotioneel. Alles komt weer naar boven, het is allemaal zo mooi en fijn. Waarom moet ik dan dood? Waarom heb ik dit? We gaan met z’n allen lekker lunchen, fijn. Maar het blijft een beetje dubbel voelen. Zo lang naar uitgekeken om met dolfijnen te zwemmen.. Dan komen onze vier vrienden nog met een verrassing. Ze hebben een foto van ons en de dolfijnen laten afdrukken die ze daar gemaakt hebben. Ahhh, super super lief, ik word weer emotioneel. Ik merk dat ik ook wel moe ben, al die indrukken en je moest steeds watertrappelen bij de dolfijnen. Na wat rusten gingen we nog met ons busje naar een mooi strandje. Daar heerlijk gerelaxt, wel nog veel nagedacht over ons mooi en bijzonder moment met de dolfijnen.

Liefs,
Nikita

 

Bron foto: privécollectie Nikita

< Vorige column Nikita Volgende column Nikita >