Mijn wekker gaat, het regent, nog maar even snoozen dan. Ik heb niet zo’n zin om in de regen te gaan lopen. Een kwartier later is het echt tijd om op te staan. Met mijn gezicht nog in de slaapstand, het is 7:15u, zoek ik mijn kleding en schoenen bij elkaar, prop mijn lenzen in mijn ogen, even wat drinken, mijn loop-regenjasje aan en omdat het nog wat donker is doe ik van die lichtgevende bandjes met rode lampjes om mijn armen, ik lijk wel een kerstboom maar dan zien ze me tenminste.

Ik zet mijn app aan en daar gaan we! Na 300 meter stopt het met regenen en zie ik tussen de huizen door de zon schijnen, de lucht is mooi en ik bedenk me dat dit toch wel heerlijk is om zo de dag te beginnen.

Na 5 min hardlopen ‘zegt’ mijn app dat ik 2 min moet wandelen, dan heb ik ook meteen even tijd om wat te drinken. Ik heb vandaag een intervaltraining, meestal zijn dat zware trainingen omdat je steeds weer op moet starten maar deze valt mee dus ik neem nog een brug mee. Onderaan de brug ben ik na drie keer 5 min/2min op de helft, ik loop rond de lantaarnpaal, ga de brug weer op en loop dezelfde route terug naar huis.

Met wat uitwijkmanoeuvres, omdat er van die aardige automobilisten zijn die door de grote plassen rijden, ben ik na 42 min weer terug en kan ik weer een training afstrepen! Nog maar negen te gaan!

 

Bron foto: Manons privécollectie

< Vorige column Manon Volgende column Manon >