Ik kan me nog zo goed herinneren dat ik 2 jaar geleden begon met mijn eerste trainingen. Mijn eerste doel was 5 km. Dat leek me toen nog onmogelijk om een half uur te kunnen hardlopen. Nu het bijna zover is zijn we onze trainingen aan het afbouwen en vind ik een training van 3 uur kort. We lopen nu korter omdat het anders teveel wordt, die km zitten nu wel in mijn benen en het gaat op dit moment vooral om rust nemen.

Anders dan de trainingen neemt de spanning behoorlijk toe. De marathon wordt voor mij het ultieme overwinningsrondje, wat waarschijnlijk heel emotioneel gaat worden omdat ik loop met mijn pap en zus en omdat het vaak een gevecht is geweest met mezelf. Sommige trainingen waren erg zwaar en dan moest ik er soms aan toegeven dat die training niet lukte, iets wat ik erg moeilijk vond maar ik probeerde het zo snel mogelijk los te laten en te denken volgende keer beter. Als ik het dan een week later nog een keer probeerde lukte het vaak wel, dat gaf dan zo’n goed gevoel!!

Mijn outfit voor de marathon heb ik ook al binnen! Dat was weer een mooi excuus om kleding te kopen. Ik was op zoek naar iets wat opvalt zodat onze supporters ons kunnen herkennen dus ik heb een fel shirtje. Waarschijnlijk hebben de andere (bijna) 50.000 lopers dit ook bedacht maar goed.

 

Bron foto: Manons privécollectie

< Vorige column Manon Volgende column Manon >