Tijd om mijn koffer in te pakken, we gaan op vakantie! Nou ja, vakantie… we gaan een paar dagen naar Amsterdam. Mijn hardloopspullen gaan mee want ik kan nu echt geen trainingen meer overslaan. Na onze eerste dag Amsterdam zet ik mijn wekker extra vroeg voor de volgende dag want ik moet op tijd klaar zijn, we hebben kaartjes voor het museum met een tijdslot, niet helemaal goed over nagedacht van te voren maar dat mag de pret niet drukken.
Vanaf het hotel begin ik met mijn warming-up en zodra ik in het Vondelpark ben zet ik mijn app aan die alles registreert. Vandaag heb ik een intervaltraining, 5 min hardlopen, 2 min wandelen en dat dan 9 keer. Het is al druk in het park, overal zie ik fietsers, sporters en mensen die de hond uitlaten. Ik ben zo druk met om me heen kijken, van de zon genieten en foto’s maken in mijn rustperiodes dat ik de weg kwijt ben! Mijn richtingsgevoel is al niet erg goed, laat staan in een park waar ik nog nooit ben geweest. Ik loop maar gewoon door totdat ik ineens grote gekleurde kunstwerken herken, vlakbij de ingang die ik heb genomen, die moet ik dus in de gaten houden!

De training gaat goed. De 5 min zijn goed vol te houden maar de 2 min wandelen lijken steeds korter te duren. Na iets meer dan een uur loop ik het park uit, wat een heerlijk begin van de dag. En fijn dat ik nu nog genoeg energie heb voor de rest van de dag, daar had ik een tijd terug niet van durven dromen. Als ik thuis ben moet ik wel wat extra rust nemen om bij te komen maar dat waren de drie dagen Amsterdam meer dan waard!

 

Bron foto: Manons privécollectie

< Vorige column Manon Volgende column Manon >