Een gezelligheidsdier, een Brabantse die in Utrecht woont, een dochter, een zus, een dromer en een denker, dat ben ik. Maar ook zeker een doener en een levensgenieter. Ik houd niet van voorbeeldig en volmaaktheid. Ik ben een kwaaie tegen oneerlijkheid en een bewonderaar van creatieve uitspattingen.

Een optimist, met soms wat pessimistische trekjes en een tikkeltje eigenwijs. Ook zou ik mezelf graag willen betitelen als een keukenprinses, maar daar zijn helaas de meningen over verdeeld. Ze noemen me ook wel eens een bruggenbouwer, een gepassioneerde danseres en een luisterend oor. Ik ben een liefhebber van lifequotes, Instagram, (natuur)fotografie, Coca-Cola en lekkere billenschudmuziek.

Maar bovenal ben ik een jonge meid van 26 jaar oud die helaas op 14 oktober jl. de diagnose borstkanker heeft gekregen. Die soms het leven niet al te serieus wil nemen en de humor probeert te zoeken in alle dag. Maar soms het leven ook even heel oneerlijk vindt en zich heel kwetsbaar, verdrietig en naar voelt.

In mijn columns wil ik jullie meenemen in mijn verhaal. Ik ben gaan schrijven onder het motto ‘Every struggle in life is a story’. Schrijven wat ik voel, wat ik meemaak, wat dit hele traject met me doet en mijn gedachten; alles komt voorbij.

Ik heb met mezelf afgesproken dat ik niet af wil wachten en kijken wat er allemaal op mijn ‘bordje’ komt. Nee! Ik wil graag iets betekenen, iets doen; ik wil schrijven en jullie vertellen over mijn verhalen, gedachten, hersenspinsels, vragen en woorden.

Ik hoop dat ik voor degene die mijn columns gaan lezen een steuntje in de rug kan zijn. Of misschien breng ik wel even een lach op je gezicht op die vreselijke ‘donkere’ dag die er vandaag even is… Alles is goed. Zolang we allemaal maar onszelf mogen en kunnen zijn met alle struggles, kwetsbaarheden en imperfecties die daarbij horen.

Don’t count the days, but make the days count!

Take care.

Liefs,

Karlijn

 

Bron afbeelding: privécollectie Karlijn

< Column Elja Volgende column Karlijn >