Borstbesparende operatie

Als er zich een kwaadaardige tumor in jouw borst bevindt, wordt bekeken of een borstamputatie of borstsparende operatie voor jou het meest geschikt is. Je kunt je afvragen of een borstsparende operatie bij jonge vrouwen wel net zo veilig is als een borstamputatie.

Een antwoord daarop lees je in mijn boekje, maar ook lees je over hoe de operatie verloopt en zie je foto’s van een jonge vrouw die een borstsparende operatie heeft ondergaan. Mocht je naar aanleiding daarvan meer informatie willen, dan verwijs ik naar de onderstaande links of download direct folders en brochures door op de gearceerde tekst te klikken.

 

 

Borstsparend
Borstsparende operatie

 

Brochures
Brochure ‘Borstkanker en Chirurgie’ van Ria Bremer dr. E.J.Th. Rutgers.

Brochure KWF Borstkanker

 

Deelprotheses
– https://www.amoena.com/nl/

– https://www.anita.com/nl

 

Postoperatieve beha’s en hempjes na mastectomie of borstsparende operatie
Als je net aan je borst bent geopereerd, dan kan een gewone beha te pijnlijk zijn om te dragen. Carefix beha’s van Emdaplast zijn speciaal ontwikkeld voor vrouwen die net een borstoperatie hebben ondergaan en hebben een voorsluiting. Ook Amoena heeft post-operatieve beha’s met een voorsluiting die je ook kan dragen na een borstreconstructie. Bij de American Breast Care kan je deze post-surgical bras ook bestellen.

 

Literatuur
Het borstkanker boek – Auteurs: H. Oldenburg & J. Vrancken Peeters

Alles over borstkanker – Auteurs: H. Oldenburg & J. Vrancken Peeters

 

Gemist
De lijst met links naar websites is niet compleet. Weet jij een website waar betrouwbare informatie te vinden is over borstkanker, mail het naar info@jongborstkanker.nl

Steun ons

Door Jong Borstkanker te steunen help je mee om passende informatie aan te bieden aan jonge vrouwen met borstkanker. Goede informatie is essentieel bij het omgaan met en verwerken van borstkanker.

Help ons mee! >>

Bestel het boekje

In het boekje ‘Als jouw wereld stil komt te staan…’ worden antwoorden gegeven op diverse onderwerpen die met borstkanker te maken hebben.

Direct bestellen >>