Het Ingeborg Douwes Centrum organiseert themabijeenkomsten over kanker in gezinnen met minderjarige kinderen.

Ouders van minderjarige kinderen vragen zich vaak af wat ze wel en niet met de kinderen kunnen of moeten bespreken na de diagnose kanker. De meeste ouders willen graag weten hoe zij hun kinderen het beste in deze moeilijke periode kunnen begeleiden. Je staat als ouder(s) zelf ook voor extra taken, zoals het volgen van behandeltrajecten en het omgaan met de gevolgen ervan, het organiseren van het huishouden en het omgaan met reacties uit je omgeving. Tijdens de themabijeenkomsten wordt informatie gegeven over wat helpt om goed met de situatie om te gaan en is er ruimte voor het uitwisselen van ervaringen.

Tijdens de bijeenkomsten wordt stilgestaan bij een specifiek thema: communicatie in het gezin, omgaan met emoties en opvoeding. Ook reacties en behoeften van de kinderen, passend bij hun ontwikkeling, komen aan de orde. Deze thema’s kunnen mogelijk vragen bij je oproepen die je tijdens de bijeenkomst kunt bespreken en delen met andere ouders onder begeleiding van twee (kinder)psychologen. De themabijeenkomsten bestaat uit een serie van drie bijeenkomsten.

Deze bijeenkomsten worden georganiseerd in samenwerking met de Universiteit Utrecht, waar onderzoek wordt gedaan naar kanker in het gezin en waar een boekje wordt ontwikkeld voor gezinnen.

Begeleiding: Marthe Egberts, Josien Groot, Carine van Kappeyne van de Coppello
Data:
– Dinsdag 15 maart 2022, 22 maart 2022 en 29 maart 2022 van 09:00-10.30 uur

Locatie: Ingeborg Douwes Centrum, IJsbaanpad 9-11 Amsterdam
Aanmelding: per e-mail via ingeborgdouwescentrum@olvg.nl. Graag ook uw telefoonnummer vermelden.

Download het informatieblad over deze themabijeenkomst.