Als je een borstoperatie nodig hebt vanwege borstkanker of erfelijke aanleg voor borstkanker, kies je dan voor een borstreconstructie? En zo ja, welke methode dan? Een reconstructie met weefsel uit de buik, bil, dij of rug, borstimplantaten die voor en achter de borstspier zijn geplaatst, tepelbehoud, -reconstructie of -tatoeage, een borst die is gereconstrueerd met behulp van lipofilling, bij de Show & Tell zijn allerlei voorbeelden van borstreconstructie te zien. Voelt een borst met een implantaat inderdaad koud aan? Hoe zien de littekens bij een DIEP-flap eruit? En als je kiest voor plat, hoe ís dit dan?

Vrijwilligers van BVN/Oncogen organiseren daarom op  zaterdag 26 oktober een Show & Tell. Tijdens deze bijeenkomst in het Alexander Monro Ziekenhuis in Bilthoven, showen zestien vrouwen hun borstreconstructie. Al deze vrouwen zijn bereid om met je in gesprek te gaan, te vertellen hoe ze tot hun keuze kwamen en te showen hoe het is geworden. Daarnaast is er een informatiemarkt. Als je daar behoefte aan hebt, is er psychische ondersteuning van psychosociaal therapeut

Je kunt de Show & Tell op zaterdag 26 oktober bezoeken tussen 11.00 en 14.00 uur. De toegang is gratis en een introducé is welkom.