Je bent volop bezig met leven en plotseling trekt kanker aan de handrem. Alles staat op zijn kop, je komt in een achtbaan terecht en er is nauwelijks tijd voor contact met jezelf.

Het leven weer oppakken is lang niet altijd makkelijk. Je omgeving leeft in sneltreinvaart door, terwijl jij in het boemeltreintje zit, vaak omringd door patiënten die ouder zijn dan jij. De Hof van Kairos is een prachtige retraiteplek in de natuur van de Achterhoek.

Vragen als ‘wat is er nou echt belangrijk in mijn leven?’ en ‘wie ben ik nu, na alles wat ik heb meegemaakt?’ kunnen je sterk bezighouden. Ook lichamelijke en mentale problemen als pijn, vermoeidheid, stress, angst en zorgen over je toekomst, kunnen je dwars zitten. Dan kan het helpen om een paar dagen ruimte te nemen voor jezelf en stil te staan bij wat jij op dit moment van je leven nodig hebt.

De retraite heeft een (4-daags)basisprogramma. Je krijgt de tijd om letterlijk en figuurlijk stil te staan bij wat kanker in jouw leven betekent. In een groep met andere jonge mensen, maak je actief ruimte voor wie je nog méér bent dan alleen je ziekte, en onderzoek je wat je nodig hebt om je leven weer vorm te geven.

We besteden tijd aan aandachtoefeningen en meditaties In het programma is er eigen ruimte, waarin je deel kunt nemen aan een stille wandeling en gemasseerd kunt worden.

Je verblijft in een mooi verzorgde, eigen kamer. Daarnaast kun je gebruik maken van de gezamenlijke ruimtes van de Hof van Kairos, waaronder het atelier met een houtkachel en uitzicht op de velden.

Meer informatie kun je hier vinden.

Voor wie: jongvolwassenen/AYA’s (18-35 jaar) die kanker hebben of hebben gehad.
Wanneer: 25 t/m 28 april 2022
Locatie: Winterswijk Kotten
Kosten: voor de retraite betaal je naar draagkracht (E200, E300 of E400). Deze prijzen zijn inclusief verblijf op een 1-persoons kamer, programma en lekkere vegetarische maaltijden waarin rekening wordt gehouden met eventuele dieetwensen.
Aanmelden: je kan je via deze website aanmelden.