Zaterdagmiddag 6 mei organiseert Stichting Langs de Zijlijn in ‘De meerpaal’ in Dronten een dag speciaal voor kinderen waarvan een ouder, broer of zus te maken hebben met kanker.

Kanker in een gezin heeft impact op alle gezinsleden. De normale gezinssituatie gaat op z’n kop. Er heerst veelal verdriet, angst, onzekerheid en boosheid. Voor de patiënt is er volop ondersteuning, zowel fysiek als mentaal. Maar voor kinderen is dat nog geen vanzelfsprekendheid. Ze krijgen in een nieuwe situatie meer verantwoordelijkheden (bijv. zelf naar sport toe gaan, of zelf de zorg dragen voor huiswerk of huishoudelijke taken), troosten van broertjes/zusjes, ze worden geconfronteerd met scheldwoorden met kanker etc.

Om hen te ondersteunen is er het initiatief om een landelijke dag te organiseren met workshops die ondersteuning bieden bij de emoties van kinderen. Niet zwaar op de hand. Maar luchtig, zonder om de problemen heen te draaien. Ook voor ouders is er een programma dat gericht is op het omgaan met de kinderen.

Flyer Kinderen Langs de Zijlijn

Deze dag is voor kinderen die een ouder of broer of zus hebben met kanker, of die dat hebben gehad en hun ouders.
De kosten zijn € 7,50 p.p., dit is incl. 3 consumpties en iets lekkers bij ontvangst.
De dag begint om 13.45 uur en duurt tot ongeveer 18.00 uur.
Bekijk hier het actuele programma en om je aan te melden kan je je hier inschrijven.