Op zondag 29 mei is de Ladiesrun Rotterdam! Dit jaarlijks terugkerend evenement voor vrouwen kent drie afstanden: 5 km, 7,5 km en 10 km.
Ahoy Rotterdam is hét trefpunt om voor en na het lopen gezellig samen te komen met andere loopsters én natuurlijk je eigen fans.

De opbrengsten van de Ladiesrun Rotterdam gaan dit jaar naar onderzoeken en projecten gericht op jonge vrouwen met borstkanker. Dit was tevens het thema voor de borstkankermaand in 2015.

Borstkanker is in alle gevallen een ingrijpende ziekte. Jonge vrouwen kampen vaak met een grotere ziektelast en specifieke vragen rondom thema’s als vruchtbaarheid. Omdat het borstweefsel in de jonge borst compacter is, zijn afwijkingen moeilijker te vinden. Jongere vrouwen krijgen vaker aanvullende behandelingen als chemo- en/of hormoontherapie.

De kans op terugkeer, in de borststreek of als uitgezaaide ziekte, is groter bij jonge vrouwen en borstkanker heeft vaker overlijden tot gevolg. Het zal duidelijk zijn dat méér onderzoek naar betere behandelingen en sociale ondersteuning buitengewoon essentieel is. Daarom wordt er tijdens de Ladiesrun geld opgehaald voor dit thema.

Loop jij mee?

Meer informatie en om je op te geven, kijk op: Ladiesrun Rotterdam